Kuvat: Jenni Turunen

Yhdistyksemme

Yhdistys perustettiin kesäkuussa 2010 (rek.nro 204.188). Tavoitteinamme on tuoda esiin kanaharrastusta (ml muut siivekkäät) sekä järjestää näyttelyitä, tapahtumia, opastusta ja koulutusta, keskustella viranomaisten kanssa sekä tietenkin ehkä tärkeimpänä ajatuksena on viettää aikaa samanhenkisten kanssa.

Yhdistyksessämme on sekä kokeneita pitkän linjan kasvattajia että vastikään harrastuksen pariin löytäneitä. Kyselemällä ja kyläilemällä toisten kanailijoiden luona oppii parhaiten ja saa käytännön vihjeitä kanalaan sekä kanojen hoitoon.

Kanayhdistyksen nimestä huolimatta käsittelemme myös muuta harrastesiipikarjaa yhdistyksessämme. Monella jäsenellä onkin kanojen lisäksi ainakin jotain muuta lajia mm. ankkoja, hanhia, kalkkunoita, viiriäisiä, riikinkukkoja, fasaaneja tms. Varsinaiset sisälinnut eivät ole ”ohjelmassamme”, koska niille on omia yhdistyksiä.